Into Sri Lanka

Tja waar zullen we eens beginnen..

Inmiddels al weer drie weken in Sri-Lanka. Laten we beginnen met waar we hier voor zijn gekomen, onze PMT stage bij stichting Hellabeem. Ondanks dat we met veel revalidanten niet de zelfde taal spreken, komen we met handen, voeten, symbolen en basis Engels al een heel eind. En dan onze eerste groeps-PMT met 32 revalidanten, ontzettend uitdagend! Waar het in het begin nog even wennen was, hebben we inmiddels al aardig ons plekje gevonden hier. Vegen met een ouderwetse bezem en wassen met de hand, jaja we beginnen al aardige schoonmaak skills te krijgen.

En dan ons eerste surf avontuur, Janique voor het eerst op de plank. Binnen 2o minuten had ze haar surfplank al onder de duim en kon ze staan. Fernanda moest laten zien of ze het nog steeds in huis had. De rest van de week hoorde je Janique alleen nog maar klagen over de spierpijn in haar armen. We zijn al redelijk gewend aan het reizen met de bus hier. Al vragen we ons soms af waarom we in de bus zijn gestapt op het moment dat we tegen bezwete Sri Lankanen aanzitten, spullen van iemand anders op schoot krijgen of constant een bijna dood ervaring meemaken.

Maar wat een prachtig land! Naast de drukke strandjes die in de avond mooi verlicht zijn en vol met gezellige restaurantjes,  zijn de mooie verlaten strandjes ook om bij weg te zwijmelen. We hebben de grootste zittende Boeddha bezocht. Terwijl wij de mooie plekjes van Sri Lanka bezichtigen, bezichtigen de Sri Lankanen ons maar al te graag.

Er staat weer een nieuwe stageweek vol leerzame dingen op ons te wachten. Met onder anderen groeps-PMT, agressie regulatie therapie en leiderschapstraining. Dit alles met als doel: een zelfstandige toekomst voor de revalidanten.

Zoals de revalidanten zullen zeggen,

‘Later’