Op ontdekkingsreis door Sri Lanka

Sri Lanka wat ben je mooi!

Na 4 weken rondreizen zitten we weer op onze oude vertrouwde veranda op Hellabeem. En je zult het niet geloven, maar het uitrusten is de afgelopen dagen op de veranda pas begonnen. Want wat hebben wij ongelofelijk veel leuke dingen gedaan en gezien de afgelopen weken. We nemen jullie graag kort maar krachtig mee terug in tijd om wat over onze avonturen te vertellen.

Het begon met een eindeloos lange busreis naar Arugambay. Deze busreis was niet alleen eindeloos lang, maar ook nog eens overvol en super warm. Niet zo gek dat het geen drol kost om hier met het openbaar vervoer te gaan. Tijdens de tweede stop, was ons de moed in de schoenen gezonken en besloten we om verder te gaan met ons favoriete vervoersmiddel deeeee: Tuk Tuk. Aangekomen in Arguambay hadden we niks meer te klagen, wat een heerlijke plek! Veel zon, zee, surfen en lekker eten.

Vervolgens zijn we doorgereisd naar Tangalle, waar Sameere (de fysio van onze stage) ons op kwam halen bij ons hotel om met onze 6 daagse trip te starten. Ohja niet te vergeten hebben we in Tangalle boeddhistisch nieuw jaar gevierd door mega sterretjes af te steken op ons balkon.

De trip met Sameere was al helemaal gepland en wij zijn letterlijk door het hele land gereden. Wij zijn o.a. op safari geweest, hebben watervallen bekeken, Sigirya Rock beklommen, gesnorkeld bij Trinconmalee en een prachtige meditatieplaats bezocht waar wij gesproken hebben met een monnik aan wie wij al onze vragen konden stellen. Wij dachten namelijk dat monniken niet veel of geen vrijheden hadden, maar eigenlijk hebben ze dat best veel! Met Sameere hebben wij de meeste tijd misschien wel in de auto doorgebracht, maar dat waren al die gave plekken zeker waard! Na deze trip hadden wij een paar dagen voor onszelf en wij hoefden niet lang na te denken waar dat zou zijn, namelijk…Mirissa! Inmiddels onze meest bezochte plek van Sri-Lanka. Wat wil je ook met zo’n fijn strand en veel lekker eten!

En daar was het moment dan aangebroken, Lennart en Winfred ophalen van het vliegveld! Daar heeft Fernanda wel wat traantjes gelaten van vreugde. Met de bus op naar Sigirya, na die overvolle busrit hadden Lennart en Winfred het al gauw bekeken en zijn we de rest van de vakantie de grote stukken lekker met de taxi gegaan. We hebben de Pidurangala Rock beklommen, hebben rondgestruind in Kandy, gesurft in Arugambay, dieren gespot in Yala national park en in een boomhut geslapen, Adamspeak beklommen, een tea factory en watervallen bezocht in het gezellige toeristische plaatsje Ella en hebben tot slot de treinreis van Ella naar Kandy gedaan die onwijs mooi was! Droge humor en nuchtere gezelligheid zorgde voor een goede sfeer.

Fernanda mocht als kers op de taart ook nog eens haar 23ste verjaardag vieren. Zelfs in Sri Lanka was er een kleine suprise party geregeld. Met taart, versiering, cadeaus en een goed gezelschap. Aan al het leuke komt een eind, afscheid nemen van Winfred en Lennart. Hun slechte grappen missen we niet, maar hun aanwezigheid wel! Terug op de veranda op Hellabeem weer aan de bak voor school en genieten van de laatste vakantie daagjes.

Ps: Wij geloven dat dat kort maar krachtig niet helemaal is gelukt haha.

Ajuuú